Vloerisolatie

Nooit meer koude voeten! Naast meer comfort, bespaar je ook nog eens veel energie.

Benedenvloers isoleren kan alleen als er een kruipruimte onder het huis zit. Wanneer die er niet is, kan ook bovenvloers geïsoleerd worden, dit kan door middel van het aanbrengen van isolerend ondertapijt of een dekvloer. Materialen die vaak gebruikt worden voor vloerisolatie zijn.

Materialen

Welk materiaal het beste gebruikt kan worden, hangt onder andere af van de grootte van de kruipruimte en de vochtigheid. Natuurlijke isolatiematerialen hebben als voordeel dat zij vaak zeer goed vocht absorberen. Los van het feit dat zij het milieu minimaal belasten.

Bodemisolatie

Vloerisolatie zorgt ervoor dat de vloer wordt geisoleerd en dat de ruimte daarboven beschermd wordt tegen de kou en vocht uit de kruipruimte, maar de kruipruimte zelf blijft koud en vochtig. Om ook deze ruimte te isoleren, kan er isolatie op de bodem van de kruipruimte aangebracht worden. Materialen die hierbij veel gebruikt worden zijn natuurlijke materialen als zand of schelpen. Bodemisolatie heeft een minder isolerende waarde dan vloerisolatie. Een combinatie van beide is aan te raden.

Impact

Het temperatuurverschil tussen wel of geen isolatie kan oplopen tot wel 5 graden. Naast minder vocht en meer warmte, kunt je dus flink besparen op uw stookkosten.

Prijzen van vloerisolatie

Een vuistregel voor de prijsberekening van vloerisolatie is dat het isolatiemateriaal, arbeids- en machinekosten gemiddeld €30 per m2 kosten.