Werken, sporten en leren op schone energie. Die energie betaalt zich meer dan terug.

Schone energie en schone lucht voor je werknemers

Een bedrijf of organisatie besteedt gemiddeld 90% van de totale omzet aan personeelslasten. Een kleine 10% aan huisvesting en maar een kleine 1% aan energie. Waarom zou je dus investeren in eigen energie-besparing en -opwek?

Omdat dat ook een investering is in een gezond binnenklimaat. En dat is weer een goede investering in zowel je vastgoed als je personeel / je leerlingen / je sporters, etc..

Immers, te warm, te koud, te droog, te vochtig, te weinig frisse lucht. Het kan allemaal leiden tot minder goed functioneren, presteren en zelfs ziekmeldingen.

Je energierekening van nu is je bouwbudget van morgen

En, hoe weinig, of hoeveel is 1% van je omzet? Heb je al eens uitgerekend hoeveel jij per jaar kwijt bent aan je energierekening? En hoeveel dat is over een periode van zeg 10 of 15 jaar?

Stel dat je dat bedrag in één keer kan uitgeven aan de opwek van schone energie, besparing op je gebruik en een gezonder, comfortabeler werkklimaat? Dan heb je een behoorlijk bouwbudget.

Geen prioriteit

Eigen energie opwekken en besparen. Dat zou je als bedrijf, overheidsinstantie, school, museum, cultureel centrum of sportclub best willen. Maar het is niet je core business, het staat dan ook niet bovenaan je prioriteitenlijst. Bovendien neem je liever geen risico’s. 10/15 jaar? Liever zie je je investering terugbetaald in 2 of 3 jaar.

Een goede investering in de toekomst

Tegelijkertijd ben je zakelijk genoeg om je te realiseren dat een investering in je vastgoed de waarde ervan doet toenemen. Het tegenovergestelde is net zo waar. Hoe slechter de energiehuishouding en hoe hoger het energielabel, hoe lager de waarde van vastgoed. Dit neemt in de toekomst alleen maar toe.

Daar komt bij dat jouw gebouw iets zegt over jouw waarden. Met een duurzaam gebouw laat je zien dat je als school, club, instelling verantwoordelijkheid neemt. Waar anderen wel weten maar nog niets doen kan jij je positief onderscheiden door al wel te doen.

Rol van NEWNRG

NEWNRG is al ruim 14 jaar koploper op het gebied van lokale energie en kent het speelveld. We zijn graag bereid om met je mee te denken en je in contact te brengen met de juiste partijen: experts op het gebied van

  • schone energie (van adviseur tot installateur en onderhoudsmonteur)
  • financiering ( een juiste mix van eigen investering/subsidies en vermeden energiekosten)
  • organisatie en communicatie
  • onderhoud

Het eerste consult is gratis en vrijblijvend.
Als daarna je belangstelling is gewekt doen we je graag een innovatief, creatief, maar altijd zakelijk voorstel.

Uitgangspunt in dit voorstel is dat de beheerskosten na de uitvoering lager of gelijk zijn aan de huidige energiekosten.

Rol RvO en andere partners

De Rijksdient voor Ondernemend Nederland stimuleert innovatie en duurzaam ondernemen en biedt financiering, kennis en partners. NEWNRG zoekt graag met je uit wat RvO of andere partners jou kunnen bieden.

Schone lucht in je longen

Als sporter weet je hoe belangrijk dat is.
Je even flink in het zweet werken. Dat kost je energie, maar in team of club-verband krijg je er nog veel meer energie voor terug. Als je schone energie een clubactiviteit maakt haal je daar ook nog veel meer energie uit.

Daar kan je wat van leren!

Scholen, bibliotheken, theaters en musea gaan vooral ook voor educatief rendement. Schone energie is levend leermateriaal. Kinderen begeleiden naar hun toekomst is ook het goede voorbeeld geven.

Geen geld?

Stel, je wil wel maar je niet de middelen om te investeren in energiebesparende maatregelen op opwek. Denk dan eens aan een lokale energiecoöperatie. Zij kunnen de mensen en de middelen bijeen brengen. Kijk bijvoorbeeld bij ZuiderlichtZaanse Energiekooperatie, Bergen Energie, etc..