NEWNRG was een informele coöperatie van zelfstandige ondernemers. Een netwerk van professionals met ieder een eigen specifieke achtergrond en ervaring. Sinds 2017 hebben we ons verenigd in de coöperatie Oranje Energie. Die heeft als belangrijkste uithangbord de website www.02025.nl !

NEWNRG is ooit begonnen als een aanjager van lokale, duurzame energie projecten.
Samen met PR-experts en kunstenaars heeft NEWNRG al 14 jaar lang schone energie op een ludieke wijze op de kaart gezet.

In die tijd is veel veranderd
  • Schone energie staat op veler agenda.
  • De urgentie is duidelijk
  • Dat gebouwen en gebieden genoeg energie kunnen opwekken voor eigen verbruik is bewezen.
En toch wachten we nog ergens op

Wij, bewoners, bedrijven, scholen, musea, verenigingen, wijken, willen wel overstappen. Maar we weten niet altijd hoe. Wij hebben niet de tijd, de kennis en de wil om alles zelf uit te zoeken. Wij hebben niet het geld om meer te betalen dan we nu uitgeven aan energie.

NEWNRG heeft de kennis en de expertise om elk gebouw en gebied een routeplanner naar 100% schone, eigen energie te geven. Niet omdat wij als individu alles weten, maar omdat wij een heel groot en nog altijd groeiend netwerk hebben. Omdat wij samenwerken met universiteiten en experts op het gebied van zowel high tech innovatie als eeuwenoude low tech  technieken en materialen. Met mensen die weten wat er kan, nu en morgen.

Ons netwerk is groot en groeiend. Een aanzwellende zwerm.
Hieronder slechts een eerste aanzet van personen die NEWNRG ondersteunen met kennis en organisatie.

Pauline Westendorp

Pauline Westendorp

is de spil en initiatiefnemer en oprichter. Haar doel: Metropoolregio Amsterdam op eigen energie in 2028

Frank Boon

Frank Boon

is financieel NEWNRG-adviseur. Frank heeft veel kwaliteiten waaronder financiële kennis. Frank helpt je uitrekenen hoeveel je kan besparen, waar en hoeveel je kan lenen en subsidies aanvragen.
Dave van Dongen

Dave van Dongen

is NEWNRG adviseur, een specialist op het gebied van installaties, een lopende kennisbank op het gebied van bijvoorbeeld zonnepanelen en warmtepompen.
Huibert Spoorenberg

Huibert Spoorenberg

is NEWNRG adviseur, en een van de weinige ingenieurs in Nederland die complexe technieken kunnen doorrekenen.
Juke Westendorp

Juke Westendorp

is NEWNRG adviseur, Juke werkt aan comfort en gezondheid, is Energie Prestatie Adviseur voor energielabels

Juke is een isolatiespecialist: van ski-jack tot schaap en alles wat het beste van beide combineert. Tegelijkertijd is Juke expert op het gebied van installaties en maximale opwek. Recent heeft zij de opleiding afgerond bij In2ecobuildings, het al eerder genoemde bedrijf van Jan van Liempt en Peter de Wit. Juke staat symbool voor NEWNRG zelf: alle mogelijkheden ontdekken en benutten die er afhankelijk van de (ligging van de) woning en de wensen van de bewoners zijn. Samen met installateur Johan Broekmeulen heeft zij een al een aantal Amsterdammers begeleid met hun energieneutrale verbouwing.

Max Drath

Max Drath

is NEWNRG adviseur en architect duurzaam ecologisch bouwen, Ecoreach, energieadviseur bestaande gebouwen en level1thermograaf

Zeg je model schaap dan zeg je - in Amsterdam - Max Drath. Max is een in Duitsland geboren en opgeleide architect, gespecialiseerd in duurzaam en damp-open materiaalgebruik. Max kan je alle zorgen uit handen nemen. Om bijvoorbeeld de kosten te reduceren kan hij je begeleiden bij het zelf uitvoeren van werkzaamheden. Denk aan het aanbrengen van leemstuc of de aanplant van sedum op je dak. Hij draagt de verantwoordelijkheid voor de juiste uitvoering, levert bijbehorende garanties en verzorgt professionele ondersteuning.

Thomas Dill

Thomas Dill

is NEWNRG adviseur en architect. Samen met Gerald Lindner is Thomas de bedenker en bouwer van de Kas-woning in Amsterdam Noord.

Thomas Dill (Architecten)
Samen met vriend en vakgenoot Gerald Lindner (cc-studio)heeft Thomas een eigen KasHuis ontworpen en gebouwd in Buiksloterham, Amsterdam-Noord. Ze weten hoe het werkt. En ze zoeken onverminderd verder naar nog beter, nog meer zelfvoorzienend en naar seizoensopwek en -opslag van warmte.

Matthijs Bourdrez

Matthijs Bourdrez

is NEWNRG adviseur en expert op het gebied van groene daken en zonnepanelen.

Voor ‘de groene muts’, oftewel groene daken al dan niet in combinatie met zonnepanelen beschikken we over de expertise van Matthijs Bourdrez van Solar Sedum. Matthijs is de toekomstige bewoner en architect van een energieneutraal woonschip in Amsterdam Noord.