Zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen? Altijd doen! Als de dakconstructie goed is leent elke zonnig dak, plat of schuin zich voor het plaatsten van zonnepanelen.

Kijk alleen wel naar welke aansluiting je hebt. Met een grootverbruikers-aansluiting betaal je minder per kWh en krijg je dus ook minder voor de opgewekte energie per kWh. Met een kleinverbruikers-aansluiting en een gebruikmaak minder dan 10.000 kWh per jaar, verdien je de investering snel terug.

Impact

Met zonnepanelen bespaar je gemiddeld 45 euro per jaar per zonnepaneel. Een zonnepaneel kost rond de 500 euro.

Dakloos?

Voor iedereen die niet over een (eigen) dak beschikt, of wie geen geschikt dak heeft, is het toch mogelijk om te investeren in zonnepanelen en mee te delen in de financieel voordelen daarvan. Bijvoorbeeld door lid te worden van een energiecoöperatie, zoals Zuiderlicht, BergenEnergie of Zaanse Energie Koöperatie

Zonnepanelen in het groen

Een mooie combinatie zijn zonnepanelen en een groendak. Panelen leveren nog meer energie op en een groen dak heeft ook veel voordelen.

Geschikt dak?

Op de website www.zonatlas.nl kan je kijken of jouw dak geschikt is, hoeveel zonnepanelen je kan plaatste en hoeveel ze opleveren.